Year of the Dog

Benjamin Britten ontmoet Sufjan Stevens

Year Of The Dog is het tweede totaalproject van KAOS Ensemble. In dit verrassende concertprogramma voor strijkkwartet en sopraan verenigt het jonge ensemble twee muzikale werelden en voert je mee door de droomwerelden van twee totaal verschillende componisten.

De titel van het programma verwijst naar een nummer uit Sufjan’s album Enjoy Your Rabbit (2001). Een instrumentaal album met zeer veel electronische invloeden. Deze werden omgezet voor strijkkwartet en door het KAOS Ensemble gecombineerd met enkele gezongen liederen van Sufjan Stevens die een heel andere sfeer hebben.

Benjamin Britten zette enkele van de bijzondere gedichten uit de poëziebundel Illuminations van Arthur Rimbaud op muziek (1940). De muziek is voor muzikale begrippen binnen de klassieke muziek van de 20e eeuw vrij melodieus. De liederen variëren sterk van sfeer, tempo, toonsoort en lengte. Het is een hybride stuk, heel surrealistisch en evocatief, je maakt als het ware een emotionele reis door een droomwereld. Volgens het KAOSensemble de perfecte tegenhanger voor de droomwereld gecreërd door Sufjan Stevens.

Concept: Britt Truyts – Lev Adamov

Sopraan: Britt Truyts

Viool: Lev Adamov

Viool: Mara Mikelsone

Altviool: Alexander Pavtchinskii

Cello: Maria Mudrova