Deliver Us 

Dmitri Shostakovich ontmoet Elvis Costello

Deliver Us is het eerste totaalproject van KAOS Ensemble. In dit verrassende concertprogramma voor strijkkwartet en sopraan verenigt het jonge ensemble twee muzikale werelden waarin stormachtige gevoelens en een hevig verlangen naar universele schoonheid overheersen. 

De titel van het programma verwijst naar het eerste nummer op Elvis Costello’s album The Juliet Letters. Dat album ontstond nadat Costello een krantenartikel had gelezen over een professor ‘in fair Verona’ die jarenlang brieven beantwoordde die gericht waren aan Juliet Capulet (Romeo en Julia). Geïnspireerd door deze mysterieuze brieven componeerde Costello samen met de leden van The Brodsky Quartet een reeks songs voor strijkers en zang over liefde, bedrog en dood. 

Mede omdat Costello het befaamde Engelse strijkkwartet leerde kennen tijdens een uitvoering van de strijkkwartetten van Shostakovich, vond KAOS het een boeiend idee om de muziek van de Russische componist in dialoog te laten gaan met The Juliet Letters. En met de verhalen die erachter schuilgaan. 

Deliver Us is een beklijvend muzikaal programma, ondersteund door licht en beeld. De algemene onmacht en het verderf die spreken uit het werk van Shostakovich zijn in deze productie van KAOS verstrengeld met het herkenbare verdriet en de hunker naar eeuwige liefde uit The Juliet Letters. 

Concept: Britt Truyts – Lev Adamov – Ben De Keyser

Sopraan: Britt Truyts 

Viool: Lev Adamov

Viool: Mara Mikelsone

Altviool: Alexander Pavtchinskii 

Cello: Maria Mudrova 

Scenografie & belichting: Ben De Keyser

Share: